Om hypnose

Hva er hypnose?

Hypnose, også referert til som hypnoseterapi eller hypnotiske forslag, er en trance-lignende tilstand der du har økt fokus og konsentrasjon. Hypnose gjøres vanligvis ved hjelp av en terapeut som bruker verbal repetisjon og mentale bilder. Så pendelen er vanligvis ikke noe vi bruker i hypnose.
Når du er under hypnose, føler du deg vanligvis rolig og avslappet, og er mer åpen for forslag.
Hypnose kan brukes til å hjelpe deg med å få kontroll over uønsket atferd eller for å hjelpe deg med å takle angst eller smerte bedre. Det er viktig å vite at selv om du er mer åpen for forslag under hypnose, mister du ikke kontroll over oppførselen din.

Hva er hypnoseterapi?

Hypnoseterapi er guidet hypnose, eller en trance-lignende tilstand av fokus og konsentrasjon oppnådd ved hjelp av en hypnoseterapeut. Denne trance-lignende tilstanden ligner på å være fullstendig absorbert i en bok, film, musikk eller til og med ens egne tanker eller meditasjoner. I denne tilstanden kan klientene flytte oppmerksomheten innover i seg selv for å finne og utnytte de naturlige ressursene dypt inne i en selv som kan hjelpe dem med å gjøre endringer eller gjenvinne kontroll i visse deler av livet.
Når kan hypnoseterapi brukes
Hypnoseterapi kan hjelpe mot røykeslutt, sukker- og saltsug, endre spisevaner, frykt, fobier, selvtillit, overtenking  m.m..
Hva kan man forvente
Selv om det finnes forskjellige teknikker, utføres klinisk hypnoseterapi generelt i et rolig, terapeutisk miljø. Terapeuten vil lede deg inn i en avslappet, fokusert tilstand og be deg om å tenke på erfaringer og situasjoner på positive måter som kan hjelpe deg med å endre måten du tenker og oppfører deg på. I motsetning til noen dramatiske skildringer av hypnose i filmer, bøker eller på scenen, vil du ikke være bevisstløs, sove eller på noen måte ute av kontroll over deg selv. Du vil høre terapeutens forslag, men det er opp til deg å bestemme om du skal handle på dem eller ikke.
Les hva forskning.no sier om hypnose

Dette sier forskning om hypnose

Hypnose er en tilstand preget av dyp fokusering og konsentrasjon. Man lukker andre sansepåvirkninger og stiller seg mindre kritisk overfor det hypnotisøren sier.

Det forteller Bobby Zachariae, professor ved Institut for Psykologi ved Aarhus Universitet i Danmark.

– Det er antagelig en naturlig tilstand som typisk forekommer i korte øyeblikk, for eksempel når man er fordypet i en god bok eller forsøker å få til noe som er vanskelig. Man glemmer tid og sted og har 100 prosent fokus, forklarer han.

Bobby Zachariae har forsket på hypnose siden slutten av 1980-tallet. Blant annet effekten av hypnose på smerte.
Send en sms så tar jeg kontakt: 926 03 639 eller fyll inn skjemaet under.